K BEITEN

Compressiemiddelen

Therapeutisch Elastische Kousen

 Therapeutisch elastische kousen, in de volksmond ook wel steunkousen genoemd, oefenen druk uit op uw benen. De steunkous zorgt ervoor dat er geen vocht kan ophopen in de benen. Dit komt omdat de steunkous een afnemend drukverloop heeft van de enkel richting de knie. Op die manier wordt het vocht goed afgedreven zodat het geen klachten meer kan veroorzaken.

De steunkousen worden voorgeschreven door een arts. Het is dan ook van belang dat de steunkous nauwkeurig aangemeten wordt, zodat deze goed aansluit en de klachten verholpen kunnen worden. Het opmeten van de steunkous gebeurd op afspraak bij u thuis of bij mij in de salon. Doorgaans heb ik diverse maten uit voorraad leverbaar. Indien uw maat besteld met worden heeft u het vaak binnen een week ik huis.

Steunkousen zijn bijzonder behulpzaam bij onder andere de volgende zaken: Diabetes, Dikke enkels, Lymfoedeem, Open been, Spataderen, vermoeide benen, etc...

De steunkousen zijn te leveren in diverse kleuren, drukklasses en soorten materiaal. Hieronder vind u een paar onderdelen die van belang kunnen zijn voor uw situatie

Steunkousen hebben drukklasse 1, deze geven de minste druk op de enkels. De Therapeutisch Elastische Kousen hebben een drukklasse van 2,3 of 4. Hoe hoger het getal, hoe meer druk er rondom de enkels aanwezig is om het vocht uit het been te krijgen.

Om een optimale behandeling te krijgen is er een keuze mogelijk uit drie soorten kous:

- Rondbrei grof: Een naadloze, buisvormige kous. Deze is lichter dan de vlakbrei kous.

- Rondbrei fijn: Deze kous heeft de minste weerstand van de drie keuzes. Daarnaast is deze kous vaak in meerdere kleuren en modellen beschikbaar.

- Vlakbrei: Ee dikkere op maat gemaakte kous met de naad aan de achterzijde. Deze kous heeft het meest effect en het bied meer weerstand dan een rondbrei kous.